donderdag 27 augustus 2009

De Avond In Rood en Blauw

De afgelopen weken hebben een aantal hele mooie zomerse dagen gehad. Heerlijk BBQ weer en tot 's avonds laat buiten zitten. Wat dat betreft zijn we percies op het juist moment verhuisd; na het uitpakken konden we direct in de zonnige tuin uitrusten! We hadden nog de hele zomer voor ons en hoopten op lekker weer natuurlijk.
Over een paar dagen zit alweer bijna de Rrrr...in de maand en dient de herfst zich straks alweer aan. Vallende blaadjes en mooie herfst kleuren! Elk seizoen heeft iets inspirerends om naar uit te kijken. In de herfst ga ik ook mee doen aan een foto cursus, een landschapsfotografie cursus bij Bas Meelker Leuk!!

In het begin van deze maand zijn we naar een luchtballon feest geweest. Daar stegen naast 'normale' luchtballonnen, allemaal funny-special shapes-luchtballonnen op. Jammer genoeg steeg gigantische T-rex op het einde niet op! Te veel wind...

Een luchtballon stijgt op omdat de ballon met gas lichter is dan lucht. Rieten mandje eronder en daar ga je..stilletjes met de wind mee..Vaak zie je luchtballonnen met mooi weer, wij zagen er ook een voorbij gaan: met recht een Hot-Air-Balloon:
'Hot Air Ballooning'

Wist je dat een van de eerste vluchten met een luchtballon voor de zekerheid werden uitgevoerd zonder mensen, maar dat de gelukkige passagiers een schaap, een haan en een eend waren? Dit was al in 1783 in Versailles in Frankrijk, onder toeziend oog van koning Lodewijk de XVI. Luchtballon blijven facinerend om te zien. Nu moeten we zelf ook nog eens de vlucht echt beleven, hoog vanuit dat rieten mandje!


Nadat de zon was onder gegaan op die rode avond, werd het langzaam blauwer en blauwer. We zijn gestopt bij een sluisje hier in de buurt. Daar heb ik een foto gemaakt met een lange sluitertijd (belichtingstijd), hierdoor lijkt het water wat "zachter", zeg maar. Er stond die avond helemaal geen wind, dan zou je het effect beter kunnen zien.
...Voordat de herfst straks echt doorbreekt, zien we graag nog even wat van dit soort zwoele zomeravonden..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten