donderdag 7 oktober 2010

Oer-Hollands

De afgelopen paar weken waren we op het Franse eiland Corsica. Vakantie! De zon scheen volop en we hebben genoten van de mooie kust met een knalblauwe zee en bergen en riviertjes in het binnenland. Teruggekomen is het hier al flink herfst, de bomen krijgen alweer hun herfstkleuren. Tijdens de herfst is er vaak kans op ochtendmist en dramatische luchten tijdens zonsopgang of -ondergang. Een mooi foto-seizoen dus.

In Corsica is het erg normaal dat de boeren hun koeien, geiten en varkens los laten lopen in de bergen zodat ze her en der een gevarieerd menu aan eten kunnen vinden. Je kunt de beesten dus zo maar tegenkomen op of langs een (drukke) weg. Toch zag je ook wel koeien in de afgerasterde wei, maar het gras was vaak droog en karig door de vele zonneschijn. Dan dacht ik, bij ons regent het meer, maar onze koeien staan daardoor wel te eten in een weiland vol fris, groen gras. Daar wordt je als koe toch wel gelukkig van, lijkt me.




Oer-hollands, 'sochtends een grote groep zwart-witte koeien in een enorm, grasgroen weiland, het gras is nat van de dauw en de boer komt de kudde halen voor het melken.



Nieuwsgierig komen de koeien even kijken wie er nu al langsfietst. De ochtend is net begonnen, het is fris, maar door de mist komt de zon langzaam op en al is het oktober, volgens mij wordt het weer een prachtig hollandse dag...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten